Nem válaszoltak a levelemre. Velem van a baj?

Szerző: Béndek Andrea – Plus Size Love Life Coach

Mi történik akkor, ha ráírsz valakire a társkeresőn és nem érkezik válasz? Pánikba esel? Elkezded magadat ostorozni, hogy biztos veled van a baj? Megkérdőjelezed a szerethetőségedet? Netán a nőiességedet, férfiasságodat? Aztán mindennek a folyamatnak a végére teljesen kikészíted magadat lelkileg?

Teljesen felesleges. Van egy hatalmas nagy igazság, amit biztos, hogy hallottál már, csak hajlamosak vagyunk elengedi a fülünk mellett. Nem tetszhetünk, és nem lehetünk szimpatikusak mindenkinek és ez így van rendjén. Pont az a csodálatos, hogy ilyen különbözőek, sokszínűek és egyediek vagyunk. Egyéni ízlés, gondolat és érzelemvilággal rendelkezünk. Viszont az is biztos, hogy előbb-utóbb mindenki megtalálja a lelki társát. Tehát ha néhanapján nem érkezik visszajelzés a kezdeményezésedre fogd fel úgy, hogy nem a címzett volt az a személy, akit te keresel. Csupán csak ennyiről szól az egész.


Sajnos hajlamosak vagyunk azonnal magunkban keresni a hibát és pálcát törni a saját fejünk fölött feleslegesen. A társkeresési folyamatnak ez egy teljesen természetes, hétköznapi velejárója, ami szerintem kivétel nélkül mindenkivel megesik, pont abból adódóan, hogy különböző személyiséggel rendelkezünk.

Hozzá kell tennem, hogy annak idején én is átestem ezen. Párszor előfordult, hogy egy-egy beszélgetésnek hirtelen vége szakadt még az előtt, hogy igazán elindult volna. Mondanom sem kell, hogy én is azonnal magamban kerestem a hibát és olyan gondolatok fogalmazódtak meg bennem, hogy persze hogy ez történt, mert én senkinek sem kellek. Csúnya vagyok és egy született lúzer. Az ilyen és ehhez hasonló gondolatok viszont nem szólnak másról, csak a saját önértékelési problémáinkról és az önbizalomhiányunkról. A korábbi feldolgozatlan lelki sérelmeink bizony ilyen módon is felüthetik a fejüket. Úgyhogy ha hasonló helyzetben találod magadat, próbáld meg reálisan átgondolni a szituációt és tedd meg az első lépéseket a helyes önértékelés kialakítása felé vezető úton. Gondold át, miért is vélekedsz így magadról, mi lehet az oka annak, ha ilyen nehezen és fájdalmasan kezeled az esetleges elutasításokat, annak ellenére, hogy ez is az élet és a párkeresés velejárója.

Ha pedig képessé válsz majd önmagad feltétel nélküli elfogadására és szeretetére többé már nem fogod zokon venni a válaszlevelek hiányát. Hiszen az emberek és a világ sokszínűsége adja az élet sava-borsát. Attól ennyire szép, hogy ilyen sokfélék vagyunk (természetesen eltérő ízlésvilággal).

Ha pedig szívesen dolgoznál komolyabban az önismereted fejlesztésén és az önelfogadásodon keress nyugodtan az andrea.bendek@plus-size.hu e-mail címen.Vélemény, hozzászólás?

Lépj be a PlusSizeLove.hu közösségbe!

Regisztrálj a PlusSizeLove.hu-ra!

©2019 PlusSizeLove.hu  – 

A Plus Size társkereső