Keresem a társamat… Kezdeményezzek beszélgetést nőként?

Szerző: Béndek Andrea – Plus Size Love Life coach

Sokunkban felmerült már ez a kérdés, pláne ha online társkeresőn ismerkedik az ember. Nézegetjük a felhasználói profilokat, találunk is közöttük szimpatikust és akkor jönnek a kérdések: Ciki-e, ha nőként én írok rá? Nyomulósnak fog-e gondolni? Vagy inkább várjak, hátha ő is rábukkan az én profilomra? Úgy sem fogok neki tetszeni, inkább nem égetem be magamat. És így tovább… Képesek vagyunk két pillanat alatt megtölteni az elménket kételyekkel ahelyett, hogy adnánk magunknak egy esélyt a boldogságra.


Manapság már nincs kőbe vésett szabály arra vonatkozóan, hogy a férfiaknak kell kezdeményeznie. Sokkal könnyedebben, lazábban és nyitottabban működünk mostanában és véleményem szerint nincs is ezzel semmi baj. Egy nő napjainkban ugyanúgy megteheti a kezdő lépéseket, mint egy férfi, csak mi nők szerintem hajlamosabbak vagyunk túl gondolni a dolgokat. Sosem azon fog múlni a boldogságunk, hogy ki írta meg az első levelet. Mindenképpen érdemes kellő bátorságot gyűjteni és megtenni az első lépést, ha találtunk szimpatikus adatlapot a párkeresők rengetegében, hiszen veszítenivalónk nincsen. Sokszor azzal ártunk magunknak a legtöbbet, ha elkezdjük túl gondolni a dolgokat és olyan rém történeteket gyártunk a fejünkben, aminek nagyjából semmi realitásalapja. A legrosszabb eshetőség, ami megtörténhet, ha nem érkezik válaszlevél. Egy korábbi cikkemben pedig arról is írtam már nektek, hogyan álljunk hozzá az ilyen esetekhez.

Ha pedig úgy érzed, hogy kezdenek elönteni a baljós gondolatok, szánj időt arra, hogy megvizsgáld őket. Vedd számba mindegyiket és nézd meg, mennyi a valóságalapjuk. Próbáld meg konkrét példákkal alátámasztani a gondolataidat, de csak és kizárólag a markáns tények jöhetnek számításba. Így igen hamar ki fog derülni, hogy a józan ész helyett a félelmeidet hangosítottad fel magadban.


Fontos tudatosítani, hogy azzal, ha veszed a bátorságot és ráírsz a kiszemelt férfira, csak nyerhetsz, hiszen legalább adtál egy esélyt önmagadnak arra, hogy megtaláld, akit keresel. Ne feledd, korlátok csak a fejünkben léteznek. Nem érdemes sztereotípiák, félelmek mentén gondolkodni, mert azok csak gátakat fognak építeni közéd és a boldogságod közé.
Adj magadnak egy esélyt és engedd el a kétségeidet. Nem véletlenül szokták mondani, hogy bátraké a szerencse. Hagyd magad mögött a félelmeidet, és ha találtál valakit, aki szimpatikus, ragadd magadhoz a billentyűzetet!


Vélemény, hozzászólás?

Lépj be a PlusSizeLove.hu közösségbe!

Regisztrálj a PlusSizeLove.hu-ra!

©2019 PlusSizeLove.hu  – 

A Plus Size társkereső