“Meg vagyok győződve arról, hogy egy randi nem csak akkor sikeres, ha párkapcsolat lesz belőle”

Szerző: Csaba Eszter – pszichológus

Kedves Olvasók!

Ez az oldalra írt első bejegyzésem, és azt érzem, hogy most különösen igyekszem, hogy adni tudjak nektek. Mert hoztatok egy döntést, tettetek egy lépést magatokért, és ez elismerést, sőt, megerősítést érdemel.

Az online társkeresésnek igenis helye van a mai individualista, egyénközpontú világban. Megkönnyíti az indulást, segíti az első lépések megtételét, és, habár az internet az eszköz, de a cél, nagyon remélem, mindannyiótok számára az élő és valódi ismeretségek kialakítása. Meg vagyok győződve egyébként arról is, hogy egy randi nem csak akkor sikeres, ha párkapcsolat lesz belőle. Szerintem a másik ember tiszteletére épülő kíváncsiság, érdeklődés, és maga a személyes kapcsolat, a kommunikáció is már nyereség.

Tapasztalatot szerezhetünk a saját működésünkről, arról, képesek vagyunk-e előítéletek nélkül, lelkünket lecsupaszítva utat engedni ahhoz a partnerünknek, hogy megmutassa magát. Nekem sok szempontból könnyű az életem, mert gyerekekkel dolgozom, és nap, mint nap megélem, átélem a valódi érdeklődést, és a valódi érzelmeket, illetve azok megnyilvánulásait. Ettől érzem, hogy élek, hogy ebben a színes-szagos világban érdemes a szívemet adni és megmutatni. Az pedig már az én felelősségem is, hogy magamat állandóan monitorozva meghúzzam a saját határaimat, és éppen csak addig menjek, amíg a lelkem-szívem engedi.

Mindezt ti is megtehetitek, adjatok annyit, amennyit tudtok. De azt szívvel adjátok, és tisztelettel adjátok! Őszintén adjátok! Ha a másik éppen csak kevesebbet tud befogadni, engedjétek meg neki ezt a döntést. A saját utat, és a saját tempót. Mindehhez azt hiszem, hogy első sorban őszinteségre és tiszteletre van szükség. Nem csak mások felé, hanem magunk felé is.


Felfoghatjátok úgy is ezt a lehetőséget, mint tanulási terep önmagatokról, és a világról. Ami már biztos, hogy az egyik legfontosabb dolog birtokában vagytok, ami segíti az életetek építgetését. Ez pedig a remény. A remény motivál, a remény erőforrás, a remény előre visz. És meg kell tanulni észrevenni az apró visszajelzéseket, jeleket, amik napról napra megerősítenek abban, hogy érdemes hinni magadban. Most például azért, mert a társkeresőre való regisztrációddal nem csak az ismerkedésre adtál egy esélyt magadnak, hanem saját magad megismerésére is. És a sikeres emberi kapcsolatok egyik kulcsa ez. A bővülő és mélyülő önismeret.


Vélemény, hozzászólás?

Lépj be a PlusSizeLove.hu közösségbe!

Regisztrálj a PlusSizeLove.hu-ra!

©2019 PlusSizeLove.hu  – 

A Plus Size társkereső